Ποιές είναι οι τιμές στα Ενοικιαζόμενα Σπίτια Διακοπών στην περιοχή Κυπαρισσία?
Τα κείμενα και οι φωτογραφίες αποτελούν Πνευματική Ιδιοκτησία και οι παραβάτες διώκονται από την Ελληνική Νομοθεσία.
Κάτω από τον Πάρνωνα και στις ακτές του Μυρτώου υπάρχει ένα χωριό που θυμίζει ελληνικό νησί πριν την τουριστική ανάπτυξη ΑΠΟ ΤΟΝΓΙΩΡΓΟ ΠΟΥΛΙΟΠΟΥΛΟ
Αμμουδερή ή βοτσαλωτή; Εύκολα προσβάσιμη ή μακριά από τα πάντα, κι ας χρειαστεί να οδηγήσετε δύο ώρες από τον κοντινότερο οικισμό για να φτάσετε; Πλαισιωμένη από πευκοδάση, χωρίς ίχνος στεριάς στον ορίζοντα, με σχεδόν ακίνητα τιρκουάζ νερά, ή με λίγο κυματάκι για να έχει και λίγη δράση; Όπως και αν φαντάζεστε την παραλία των ονείρων σας, η Πελοπόννησος την έχει.
Δείτε έναν ακόμη προορισμό δημοφιλή στους επισκέπτες μας.
Όλα τα κοινά κυπαρίσσια φέρουν θηλυκά και αρσενικά άνθη στο ίδιο δέντρο, αν και σε διαφορετικά σημεία, και ανθίζουν από τις αρχές ως τα τέλη της άνοιξης (Μάρτιος- Μάιος).
Παρόλο που διαθέτουν επιφανειακό ριζικό σύστημα, είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι είναι εξαιρετικά ανθεκτικά σε καταιγίδες και δυνατούς ανέμους.
Διοικητική ιστορία–Δημογραφικά[Επεξεργασία
Βάλε το δικό σου κομμάτι στο μωσαϊκό παράδοσης και κληρονομιάς της Μεσσηνίας.
Χτισμένη αμφιθεατρικά στους πρόποδες του όρους Ψυχρού και περιτριγυρισμένη από αμπέλια και ελαιώνες, χωρίζεται στην Παλαιά (Άνω) Πόλη, που αποτελεί διατηρητέο παραδοσιακό οικισμό, και τη Νέα (Κάτω) Πόλη, με άριστη ρυμοτομία, με πολλά και ενδιαφέροντα αξιοθέατα.
Επίλεξε ημερομηνίες για να δεις τιμές και διαθεσιμότητα
Κυπαρισσήεντα την αναφέρει ο Όμηρος, Αρκαδιά την λέγαν’ τον Μεσαίωνα –πιθανότατα επειδή εδώ ήρθαν και εγκαταστάθηκαν πολλοί Αρκάδες προκειμένου να γλιτώσουν τις επιδρομές των Σλάβων. Το όνομά της ο μύθος λέει πως το πήρε από τον Κυπάρισσο, φίλο του Απόλλωνα, ο οποίος κάποια στιγμή κυνηγώντας σημάδεψε και σκότωσε κατά λάθος το ελάφι που του είχε χαρίσει ο θεός.
Ήταν ο τελευταίος σταθμός της γραμμής της Πελοποννήσου, όταν ακόμα κυκλοφορούσαν τραίνα νοτιότερα της Κορινθίας κι αυτή η γνώση δίνει στους λάτρεις των τραίνων μια αίσθηση «τελευταίου συνόρου», ενισχύοντας τον ρομαντισμό που έτσι κι αλλιώς κουβαλάνε οι εγκαταλελειμμένοι σιδηροδρομικοί σταθμοί.
Ακόμη ο μεγάλος ταξιδευτής και γεωγράφος της αρχαιότητας Παυσανίας πέρασε από τον Κυπαρισσίεντα και έκανε αναφορές, μεταξύ άλλων get more info και στη Διονυσιάδα πηγή (σημερινό Αη Λαγούδη), στην παραλία της πόλης. Ιστορία[Επεξεργασία